Det var et saksdokument med hemmelige søkere til stillingen som administrasjonsdirektør i Kristiansand samt omtale av enkeltpersoner som lå tilgjengelig på nettet for alle, melder NRK Sørlandet på sine nettsider.

Navn på flere personer som ikke ville ha navnet sitt offentliggjort og cv-en deres, samt omtale av enkeltpersoner og vurderingen som innstillingsutvalget gjorde etter intervjuene var også tilgjengelige.

Utvalget besto blant annet av ordføreren og rådmann Tor Sommerseth, som til NRK Sørlandet, beklager det han kaller menneskelig svikt.

— I denne teknologiske verden så er det bare et klikk - så kan denne typen feil skje, sier Sommerseth.

Politiske dokumenter blir lagt ut automatisk på nettet hver ettermiddag etter at saksbehandlere har klarert det. Og det er altså hver enkelt saksbehandler som har ansvar for å vurdere oggentliggjøring av dokumentene. Sommerseth sier dette er tilstrekkelig kontroll.

— Systemet er godt. Det er den enkelte saksbehandler som har de beste forutsetninger for å gjøre graderingen - og sånn bør det være, sier Sommerseth.

Det er kommunens nettsider kalt politisk agenda som inneholder alle protokoller og sakslister, og som skal sikre mer innsyn. Etter at NRK Sørlandet tok kontakt med kommunen for intervju om saken i går, ble serveren tatt ned.