SONGDALEN: — Vi har siktet fem personer som innrømmer å ha vært delaktige i dette, sier etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Jan Ove Thorsen, til fvn.no tirsdag ettermiddag.

Mandag pågrep og siktet politiet tre gutter og ei jente for overfallet. Tirsdag ettermiddag er nok en gutt pågrepet for hendelsen. Også han er siktet etter å ha avgitt sin forklaring til politiet.

— De pågrepne er ei jente og fire gutter fra henholdsvis Songdalen og Kristiansand. De er alle i alderen 15 til 17 år, opplyser Thorsen.

Totalt fem personer er pågrepet i saken så langt, men politiet tror på flere pågripelser i saken.

Tror flere var involverte

— Forklaringen deres har styrket oss i troen på at vi har tatt riktige personer. Vi har også flere andre navn på blokka som kan ha vært med på ugjerningen, sier Thorsen.

Politiet vil trolig gå til pågripelse av flere personer i løpet av kort tid.

— Dette dreier seg ikke om noen verstinger eller gjengangere. Antakelig har ting bare kommet litt ut av proposjoner da de tok eleven, sier Thorsen.

Overfalt feil gutt

Etterforskningen har også vist at de siktede tok feil elev da de dukket opp på skolen onsdag i forrige uke.

Politiet ønsker nå at de involverte skal komme i dialog for å skvære opp.

— Vårt mål er å få til dialog og forsoning. Det beste vil være dersom det kan komme noe godt ut av det som har skjedd, sier Thorsen.

Dette er saken:

Onsdag i forrige uke ble en 14 år gammel gutt overfalt på vei til skolen av flere maskerte personer. Gutten ble revet av sykkelen og tildelt flere slag. Mens 14-åringen lå nede, fortsatte personene å sparke den hjelpeløse gutten. Han blødde kraftig fra et sår i ansiktet etter ugjerningen.

Overfallsmennene skal ha ventet på gutten omkring 100 meter før skolen. Her skal de ha tatt tak i ranselen på eleven, men gutten klarte å stikke av, og sykle til skolen. I skolegården ble gutten imidlertid innhentet og banket opp. Familien leverte en grundig anmeldelse til politiet.