KRISTIANSAND: Innehaveren av butikken i Skonnertveien kontaktet politiet da innbruddsalarmen ble utløst like før klokken 02.30. — En patrulje reiste til stedet, og konstaterte at innbruddstyvene hadde skåret hull i taket for å komme seg inn, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Se videoSå langt er ingen mistenkt for innbruddet. Det er også uklart hvilket redskap som er brukt for å skjære hull i taket. Politiet vil gjøre flere undersøkelser i butikken mandag.

— Foreløpig ser det ut som ikke noe er stjålet. Men de har vært inne og prøvd å sabotere alarmen, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Forrige helg ble en lignende framgangsmåte brukt under et innbrudd på Expert i Sørlandsparken. Der lagde innbruddstyvene et hull i taket og satte deretter en stige ned i butikklokalet. Stigen utløste alarmen slik at gjerningspersonene trolig stakk fra stedet med en gang.

Også to andre butikker i Sørlandsparken ble utsatt for samme type innbrudd samme dag som Expert-innbruddet fant sted.

To polakker ble senere pågrepet og mistenkt for innbruddsforsøket.

— Vi tror ikke det er samme gjeng som står bak. Men tyvene på Rema kan ha lest om framgangsmåten, sier operasjonsleder Arnesen.

Krimteknikere skal mandag sammenligne eventuelle spor med innbruddene i Sørlandsparken.

— Vi har ikke noe grunnlag for å si om det er de samme folkene som har utført innbruddet på Rema. Men det ligner jo, understreker Strømsvåg.