KRISTIANSAND: Fartsmålingen ble foretatt i januar i år ved Krossen like nord for Kristiansand sentrum. Politiet avholdt i utgangspunktet en laserkontroll som målte bilister som kjørte i nordgående retning.

En patrulje som oppholdt seg på Mosby, oppdaget mannen som kom kjørende i stor hastighet i retning Kristiansand sentrum. Dermed snudde politiet laseren for å måle 19-åringens hastighet. På en avstand på 119 meter, ble bilens hastighet målt til 106 km/t i 50-sonen.

I dommen fra Kristiansand tingrett ligger også en sak fra april i år, hvor mannen hindret en tjenstemann i å gjøre jobben sin. Politiet rykket ut til Kristiansand sentrum for å orden opp i en ordensforstyrrelse. 19-åringen blandet seg inn i politiets arbeid, og fikk dermed pålegg om å fjerne seg. Mannen etterfulgte ikke politiets pålegg, og ble dermed ilagt håndjern og satt i arresten. Under pågripelsen strittet han i mot både da politiet ville sette på han håndjern, og sette han i politibilen.

Mannen ga i retten en uforbeholden tilståelse, noe som ga ham stafferabatt. Ifølge retten ville straffen trolig blitt satt til 21 dager dersom han ikke hadde innrømmet forholdene.

19-åringen er også fradømt retten til å ha førerkort i 18 måneder, og må gå opp til ny førerprøve.

Mannen er tidligere staffedømt for voldsutøvelse. Mannen ble den gang bøtelagt.