ARENDAL: Ifølge Agderposten ble alle de ti som var tiltalt i den store narkotikasaken dømt til fengselsstraffer. Fire av dem ble dømt til fengsel i 10-12 år hver, mens de seks andre slapp unna med et par års fengsel.

De fire hovedmennene ble dømt for å være del av en organsiert, kriminell gruppe. Dette var med å skjerpe straffen betydelig. Aust-Agder tingrett fant det bevist at disse fire var svært sentrale i å produsere 20 kilo amfetamin og 60.000 narkotiske tabletter, og i å organisere smuglingen av dette til Sørlandet. Politiet mente ligaen var ansvarlig for innførselen av 25 kilo amfetamin, og at det trolig var mer.

Politiet kom på sporet av ligaen etter at det ble funnet et stort amfetamindepot på Hynnekleiv i Froland. Ifølge Agderposten ble pengene gjemt på Stoa i Arenda. På et tidspunkt skal det ha ligget 470.000 kroner ved badeplassen på Stoa.

Av de tolv som først ble tiltalt, var det kun ti som møtte i retten. En 51-åring fra Søgne og en 21-åring fra Kristiansand er fremdeles tiltalt, og ifølge statsadvokat Jostein Johannessen vil det reises sak mot disse to senere.

Totalt ble det reist tiltale mot 116 personer i kjølvannet av saken. De fleste av disse er dømt for mindre alvorlige narkotikaforbrytelser.