OSLO: Ifølge Klungland skjedde hendelsen mens han var på vei hjem fra avslutningsfest i Aps stortingsgruppe onsdag i forrige uke. På Egertorget på Karl Johan — knappe 50 meter fra Stortinget - ble politikeren oppsøkt av en nigeriansk prostituert som viste seg å være svært så pågående.

— Jeg skulle bare kjøpe meg en pølse før vi dro hjem, og sto i kø da hun ropte «Do you want to have a good time?» Jeg svarte nei. Dette var det eneste jeg sa til henne før hun kom bort, grep meg i skrittet, tok brillene mine og løp av gårde, sier Klungland til fvn.no.

Klungland sier at han ble sjokkert over opptredenen.

— Jeg hadde ikke kontaktet henne på noen måte, og ble sjokkert da hun grep tak i meg. Jeg ble også svært provosert over at hun stakk av med brillene mine. Hva i all verden skal noen med et par briller som ikke passer, undres Klungland.

- Seksuell trakassering

Ap-politikeren har anmeldt kvinnen for tyveriet av brillene.

— Jeg har anmeldt det fordi jeg ønsker å få erstatning for brillene mine. Dette er rent tyveri, og jeg ble utrolig provosert, sier han til VG.

På grunn av en skade på synsnerven må Klungland bruke spesialglass i brillene. Brillene han ble frastjålet koster ifølge ham selv nærmere 15.000 kroner.

Han har ikke anmeldt kvinnen for seksuell trakassering, selv om han mener at det var nettopp det han ble utsatt for.

— Hadde det vært en kvinne som ble utsatt for det samme av en mann, så hadde ikke folk vært i tvil, sier han.

- Politiet må rydde opp

Klungland mener politiet bør gjøre mer for å rydde opp langs Karl Johan.

— Innenfor dagens regelverk er det mulig for politiet å gjøre mer med dette problemet. Hvis folk føler seg plaget, og mer eller mindre blir frastjålet ting, så er det åpenbart en ordensforstyrrelse som politiet har anledning til å gripe tak i, sier han.

Klungland støtter lovforslaget om å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester.

— Jeg ønsker ikke at det skal være prostitusjon, og støtter vedtaket Arbeiderpartiet har gjort. Dette er kjøp og salg av mennesker som vi ikke ønsker skal finne sted. Men samtidig må vi lage et hjelpeapparat for de prostituerte, slik at de kan tjene til livets opphold uten å måtte ty til prostitusjon, sier han.

Klungland var sammen med stortingsrepresentantene Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) og Tor-Arne Strøm (Ap) da han ble antastet. Begge bekrefter opptrinnet overfor VG.

— Jeg var i nærheten da det skjedde, men så ikke at hun stjal brillene fordi jeg selv var omringet av 5-6 prostituerte, forteller Oppebøen Hansen.

- Trist at det er blitt slik

Klungland mener de nigerianske horene som holder til på Karl Johan er blitt enda mer aggressive de siste månedene.

— Det er mange av dem, og de er veldig aggressive. Det er veldig trist at det har blitt slik, samtidig som det er synd på jentene. Jeg synes også synd på jenter med afrikansk utseende som knapt kan gå på byen fordi de blir forbundet med prostitusjon, sier han.

Ifølge VG er det registrert omkring 400 prostituerte fra Nigeria i Norge, noe som gjør dem til den største gruppen prostituerte i landet.