LILLESAND: – Det er viktig for regjeringa at strandsonen er tilgjengelig for allmennheten, sier Helen Bjørnøy til Fædrelandsvennen.

I et eksklusivt intervju i formiddag slapp hun avgjørelsen om Tingsaker strand i Lillesand, som offentliggjøres av Miljødepartementet i ettermiddag.

– Fylkesmannens innsigelse tas til følge, og kommunen får ikke tillate bygging på stranden, sier Bjørnøy.

Politikere sa ja

Dermed blir det ingen ferieleiligheter på stranden, som i dag benyttes til campingplass.

Diskusjonen om strandens fremtid har rast i Lillesand helt siden Miljøverndepartementet i 2005 sa nei til Post— og teletilsynets byggeplaner på stranden. I fjor sa Lillesands politikere ja til utbygging av ferieleiligheter, men Fylkesmannen protesterte. Siden da har saken ligget på Miljøvernministerens bord.

– Det er viktig for meg som miljøvernminister at alle parter blir hørt, sier statsråden, og presiserer at slike avgjørelser ikke kan tas forhastet.

- Setter standard Bjørnøy mener avgjørelsen nå setter en standard for utbygningssaker i strandsonen.

– Dette gir et signal til politikere i både Lillesand og resten av Norge om at det å bryte regjeringens strandsonepolitikk ikke fører frem, utdyper Bjørnøy, som mener den rødgrønne regjeringen er, og vil være, mer konsekvent i slike saker enn tidligere regjeringer.

– Det er viktig at alle steder der det bor folk er det områder som er sikret for allmennheten, slik at det å kunne bade, det å kunne gå ut til sjøen og nyte friluftslivet ikke er forebeholdt de få, men at vi sørger for god tilgang for allmennheten, forklarer Bjørnøy.