KRISTIANSAND: — Selvfølgelig er det vemodig. Paddys er jo selve livsverket mitt, sier innehaver Martin Stallemo til Fædrelandsvennen.

Etter nærmere ett års konkrete forhandlinger med de to investorene og huseierne Steinar Bruskeland og Jon Bjørgum i Bo Invest AS, er det nå signert en avtale som innebærer at leieforholdet blir avviklet.

I midten av juli er det kroken på døra for stedet som de siste årene har klatret opp på tronen som Kristiansands mest populære pub. Hele 22 ansatte mister jobben - ti årsverk forsvinner. Per dato har Martin Stallemo og hans bror Nikken Stallemo ingen planer om å flytte den irske puben til et nytt lokale i byen.

— Nei, jeg vet ærlig talt ikke hva fremtiden bringer. Jeg må bruke de neste månedene til å tenke, samt sørge for at avviklingen av Paddys skjer på en ryddig og fin måte, sier Martin Stallemo.

Jobbsøkende

Han forsikrer at det ikke er vondt blod mellom huseier og leietaker, og han ønsker ikke at ondsinnede rykter mot huseierne skal slå rot.

— Sånn som dette er det bare i forretningslivet. Det må vi akseptere. Forhandlingene har vært ryddige og profesjonelle, sier Stallemo.

Hva sluttavtalen innebærer ønsker ikke Stallemo å kommentere. Trolig har investorene Bruskeland og Bjørgum måttet grave et godt stykke ned i pengesekken for kjøpe eierne av Paddys ut av en langtids leieavtale.

— Jeg kan ikke kommentere innholdet i avtalen, sier Martin Stallemo.

Han har allerede informert de ansatte om avgjørelsen, og innrømmer at det er vondt å forsone seg med tanken på at Paddys nå er historie.

— Vi har alle brukt utrolig mye tid og krefter på å gjøre Paddys til en populær plass. Klart det er vondt å måtte stenge dørene. Nå er vi alle jobbsøkende, sier Martin Stallemo.

Paddys åpnet dørene sommeren 1998, og har i løpet av snart åtte år klart å bli noe så sjeldent som en pub der både punkere, lærere, freakere og slipsknuter har funnet sitt «andre hjem».

Nå blir det kjøpesenter, eller nærmere bestemt innkjørsel til parkeringshus, der Paddys holder til i Dronningens gate 13. Bo Invest AS har kjøpt opp store deler av «Kvartal 38» og planlegger et enormt kjøpesenter. Byggestart er allerede kommende sommer, og åpningen av storstua finner sted i oktober 2008. Parkeringsinnkjørsel

Investor Jon Bjørgum beklager at det gikk som det gikk med Paddys, og forsikrer at hver eneste stein ble snudd i håp om å finne en byggeteknisk løsning som kunne «frede» Paddys.

— Vi har gjort utrolig mange ulike vurderinger, men dessverre endte denne prosessen med at Dronningensgate 13 må rives. Personlig synes jeg det er forferdelig trist, men slik er det når man driver med byutvikling; man må ta noen vonde valg, sier Jon Bjørgum.

Han er forberedt på at han og makker Steinar Bruskeland neppe vil vinne popularitetskonkurranser i Kristiansand i nær fremtid.

— Paddys er et fantastisk sted, et stamsted som mange er blitt glade i. I så måte er vi forberedt på kjeft, og det må vi tåle. Samtidig har vi fått veldig mange heiarop i forhold til å bygge en ny storstue av et kjøpesenter midt i byen, sier Jon Bjørgum.

Han ønsker ikke å kommentere innholdet i sluttavtalen med Paddys.

— Vi er blitt enige om at vi avvikler leieforholdet, og i avtalen ligger det en økonomisk side som jeg ikke vil gå inn på, bekrefter Bjørgum.

Det eneste som er helt sikkert er at Paddys er historie sommeren 2006.