MANDAL: — Det er lite heldig at intern frustrasjon blir luftet ut på denne måten. Dette kunne vært ordnet opp internt. Jeg føler saken rammer folks tro på at vi får gjennomslag for ting, sier Kimestad.

- Frosset ut

I VG i dag går Stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Rolf Terje Klungland, til frontalangrep på toppledelsen i sitt eget parti. Ap-representanten føler seg trakassert, oversett og frosset ut av partiledelsen. Klungland henviser blant annet til at han gjentatte ganger har kontaktet ledelsen i partiet uten å bli hørt. Han sier han har flere ganger har forsøkt å få til et møte med Jens Stoltenberg, uten å lykkes.

— Det verste er at jeg ikke blir tatt alvorlig. Det å ikke bli snakket til, og tatt med på råd, oppleves på samme måte som trakassering. At noen slutter å hilse fordi en tar opp ubehagelige ting, er etter min mening uakseptabelt. Hva som driver slike mennesker, kan ikke jeg svare på, sier Klungland til VG.

Oversett

Intervjuet med avisen kom til etter at partisekretær Martin Kollberg tilsynelatende ikke hilste på Klungland i en sosial sammenheng.

— Jeg føler meg frosset ut av ledelsen. Alt er totalt endret fra forrige stortingsperiode til nå. Du blir litt paranoid av å tenke på hvorfor det er slik, sier Klungland.

— Personlig kjenner jeg meg ikke igjen i beskrivelsen av partiledelsen. Jeg føler det er mange som har villet lytte. Rolf Terje har vært en aktiv person, og jobbet godt i mange saker. Jeg synes det er synd når han oppfatter seg dårlig behandlet. Om det stemmer, kan jeg ikke si noe om, sier Kimestad.

- Rammer også meg

Statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet, Mette Gundersen, mener Rolf Terje Klunglands kritikk også rammer henne, som medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre.

— Dette er ikke noe nytt fra hans side. Rolf Terje gir en sterk og hard kritikk av partiledelsen. Den rammer også meg. Jeg er kjent med hvordan han har opplevd den siste tiden, men hans oppfatning er veldig forskjellig fra min, sier Gundersen.

Høster stor tillit

Leder av Arbeiderpartiet i Vest-Agder, Berit Kittelsen, forstår ikke kritikken fra sin partikollega. Hun mener Klungland har høstet stor tillit i partiet.

— Jeg stiller meg helt uforstående til kritikken, for Klungland har stor tillit i partiet. Han har hatt mange verv, og de fremste vervene man kan ha i et fylke. For to år siden ble han enstemmig valgte til førstekandidat på Aps liste i Vest-Agder, understreker Kittelsen.

Varaordfører i Kristiansand, Bjarne Ugland, er sparsommelig med kommentar til Klunglands kritikk.

— Jeg synes det er vanskelig å si noe om hvordan Rolf Terje føler seg trakassert. Det jeg måtte mene om hans utspill, vil jeg si direkte til ham, og ikke gjennom avisen. Jeg har ingen ting å klage over når det gjelder partiledelsen, sier Ugland.

Heller ikke Ap-nestleder i Vest-Agder, Trond Blattmann, kjenner seg ikke igjen i Klunglands kritikk..

— Det for stå for hans regning. Jeg kan ikke frata Klungland en følelse han sitter med, men jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen, sier Blattmann.