— Per Sigurd Sørensen og Mette Gundersen har nå et tungt ansvar for at politiske beslutninger tas i åpenhet, både i forhold til øvrige partier, befolkningen og media. Ansvaret påhviler dem ekstra tungt siden begynnelsen slett ikke er god, sier avtroppende ordfører Jan Oddvar Skisland til Fædrelandsvennen.

Han vil ikke surmule over at KrF ikke fikk posisjonene partiet ønsket. Derimot er han meget kritisk til prosessen Ap og Høyre satte i gang.

  • Ting var utvilsomt avklart i god tid før valget, uten at øvrige partier og velgere ble informert. Det ble holdt samtaler hemmelig. Det ble dobbelkommunisert og talt usant. Sånt bør ikke skje - og jeg håper inderlig at dette ikke blir en arbeidsform for storkoalisjonen fremover, sier Skisland.

Han vil ikke kommentere detaljer fra valgnatten, men Fædrelandsvennen vet at Skisland har fortalt flere at han og Bjarne Ugland barket virkelig hardt sammen.

Etter fire års samarbeid på ordførerkontoret endte forholdet valgkvelden med at Skisland beskyldte Ugland for lureri og løgn, mens Ugland etter en lang tenkepause i andre enden av telefonen svarte at «ting ble kanskje ikke så greit».