ARENDAL: — For en ferierende familie er det å få hotellrom her i forbindelse med båtracet, like sannsynlig som å vinne i Lotto, sier hotelldirektør på Thon Hotel Arendal, Erik Bischler, til fvn.no.

Til fredag starter Norwegian Grand Prix i Arendal. I forbindelse med dette inntar fartsglade folk fra hele verden byen. Interessen rundt båtracet er stor, og hotellene i byen må stadig skuffe folk som ønsker seg overnatting. Thon Hotel, Tyholmen Hotel og Arendal Maritime Hotel har vært fullbooket til denne helga i ett år.

— Hotellene i byen har en avtale med arrangøren av båtracet om disponering av hotellene. Så her har det vært fullt siden det ble klart at det ble et båtrace, sier daglig leder ved Clarion Hotel Tyholmen, Ole Howden Olsbunes.

Fullt i lang tid fremover

Og slik vil det være ihvertfall i fire år til.

— Vi har ingått en femårsavtale med hotellene i sentrum om overnatting, og vi trenger all den kapasiteten de har. Alt de har av værelser vil vi ta i bruk. Det gjelder ikke bare i år, men også i årene som kommer. Publikum oppfordrer vi til å ta i bruk det som finnes av hytter, telt og hotellrom i nabobyer, sier styreformann i Norwegian Grand Prix Arendal, Terje Tellefsen.

Teltplass

Men for mange er det allerede for sent. Campingplassene i nærheten av Arendal er allerede nærmest fullbooket.

— Vi har ingen ledige hytter til helga, men det er fremdeles muligheter for plass for de som kommer med campingvogn eller telt, sier Marion Lerbo ved Hove Camping.

Også på Nidelv Camping er alt av hytter og leiligheter utleid i forbindelse med båtracet.