KRISTIANSAND: — Både natt til lørdag og natt til søndag hadde jeg besøk av en sulten rev da jeg var på jobb. Den var tydeligvis sulten, forteller Isabel Svendsen.

Se video

Ville inn i butikken

Hun sto bak disken natt til lørdag da hun hørte dørklokkene ringe, som signaliserer at folk kommer inn i butikken.

— Jeg så bort, men kunne ikke se noe, så jeg gikk bort til døra, og der var det en rev som ville inn. Jeg måtte bare lukke igjen døra foran nesa på den. Så sto den bare der og så rart på meg, sier hun.

Selv om den ikke fikk servert pølse over disk, hadde reven ingen problemer med å spise seg mett den natten.

  • Kundene som var på utsiden syntes jo dette var veldig gøy, og matet reven med pølser og andre ting. I tillegg ligger det jo gjerne en del mat rundt omkring på bakken på kveldstider i helgen. Den fikk nok å spise på, forteller hun.

Kom tilbake

Natt til søndag var reven tilbake igjen. Også nå vanket det pølser på utsiden av butikken.

  • Folk kaster jo fra seg ganske mye mat på bakken, så den har vel skjønt at det er nok av mat å få tak på her, sier hun.

Tor Erik Syvertsen jobber som dørvakt og bartender på Leopold. På vei hjem fra jobb natt til søndag stoppet han på Texaco-stasjonen på Rosseland, og fikk øye på reven.

  • Det er ikke første gang jeg har sett den, og jeg ble ikke så veldig overrasket over at den var der. Når den kommer til mat skyr den ingen ting, sier han.

Mer enn livet

Han har flere ganger observert reven midt i veien i nærheten av bensinstasjonen. Har den funnet noe mat midt i veien, står den gjerne der og spiser uten å bry seg om trafikken.

  • Det virker som om den verdsetter mat høyere enn livet, forteller Syvertsen.

Ifølge ham fikk den nok av mat av kundene på Texaco den kvelden. Både pølser, hamburgere og annet snacks ble fôret til den sultne reven.

Om det er baconpølse, grill, wiener eller ostepølse som er favoritten, vites ikke.