SØGNE: Den fraflyttede gården som tilhører Kåre Karlsen (84) ligger sydvest på Monsøya, 150 meter fra brygge og båthus og en kilometers vei til den kommunale brygga i Ny-Hellesund. Her er ingen gjennomgangsvei forbi gården, og ligger derfor usjenert til for reality-deltakerne.Fra flere uavhengige kilder bekreftes det at TV 2 har valgt stedet, men ingen av dem vil stå fram offentlig. Andre har fått munnkurv av fjernsynsselskapet. Huseier Kåre Karlsen var i går ikke tilgjengelig for kommentar.Huset som er i sveitserstil er bygd på begynnelsen av 1900-tallet, og er perfekt fordi det ikke er foretatt restaureringer. I årets serie skal det gjenskapes et kystmiljø fra tiden rundt 1906. Deltakerne må stort sett klare seg på den maten som de selv klarer å dyrke fram på gården. Innspillingen starter i midten av august. Sperrer av sundet

Deler av befolkningen i Ny-Hellesund ble informert om TV 2s valg av innspillingssted for kort tid siden. Hjemme hos Frode Ertzeid i Ny-Hellesund informerte tv-selskapet om prosjektet og årets realitysatsing. Blant annet skal hele sundet stenges av hver onsdag i et bestemt tidsrom når innspillingen finner sted. Årsaken er at deltakerne denne ukedagen har mulighet for å komme på butikken for å handle. Den tidligere butikken midt i sundet skal gjenskapes og fremstå mest mulig tidsriktig, og når deltakerne kommer roende eller gående til butikken vil tv-selskapet stenge for all annen båttrafikk. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, skal også flere lysmaster fjernes og strømmen legges i jordkabler.Like bak butikken ved den kommunale brygga, skal Frode Ertzeid leie ut en bygning til tv-teamet.— Når det gjelder dette er jeg taus. Jeg har fått munnkurv, sier Ertzeid.Gudbrand Kaurstad leier deler av jorda på gården til Kåre Karlsen, og bekrefter at det er han som har satt poteter på jordet. Men på spørsmål om det er gjort etter oppdrag fra TV 2 svarer han slik:- Nå spør du godt, men jeg vil ikke kommentere noe om dette. Jeg vil ikke være den som røper noe dersom alle andre har fått munnkurv, sier Kaurstad. Tilbudt 20.000 kr.

Tom Andresen fra Kristiansand er nærmeste hyttenabo til «Farmen»-gården. Hytta ligger kloss i havna, like ved sjøbua som tilhører gården. TV 2 tilbød ham 20.000 kroner dersom han holdt seg borte fra hytta mens innspillingen pågår.- Det var vi ikke interessert i. Men vi skal selvsagt holde lav profil og ikke provosere mens dette pågår, sier Andresen.- Jeg har fått mail fra TV 2 der de bekrefter at innspillingen i år skal legges til Ny-Hellesund, legger han til.Andresen har ikke så mye til overs for at «Farmen» spilles inn i dette området. Andre hyttefolk Fædrelandsvennen har snakket med, vil ikke uttale seg offentlig. Synspunktene er delte, og enkelte frykter at de må låse alt som finnes mens deltakerne er på øya.- De psykes ned og blir skikkelig sultne. Det er gitt beskjed fra TV 2 om at vi ikke skal gi dem mat, men vi frykter jo at de kan komme til å stjele, sier en av dem.