KRISTIANSAND: I annonsen som står på trykk i Kristiansand Avis torsdag, sies det klart og tydelig: "Det er bare lov å vanne i hagen annenhver dag, og bare med spreder. Med hilsen byingeniøren."

— Tror du det er mange som vanner i dag?

— Hehe, nei. Det er jo sånn at en ikke styrer været. Vi så at det begynte å dra seg til med vanning. Men hadde vi visst at dette regnet kom, hadde vi nok drøyd denne annonsen, sier Gunnar Vestøl, fagleder for vannforsyningen i Kristiansand kommune.

IKKE VANN: Kommunen minner torsdag om vanningsrestriksjonene som gjelder i hele kommunen. Hvis du har oddetall husnummer, kan du vanne torsdag. Hvis ikke, må du vente til fredag. Foto: Mari Horve Reite

Aldri fri vanning

— Så dere ikke på værmeldinga?

— Joda. Men det er jo ofte litt usikkert hvor mye regn som kommer. Hadde det ikke kommet så mye, så hadde vanninga økt ganske betydelig, sier Vestøl.

Han kaller annonsen en påminnelse. For strengt tatt er det alltid restriksjoner på vanning. Hele sommeren, fra midt i mai til slutten av august.

— Hadde vi hatt fri vanning, hadde vi kanskje ikke hatt kapasitet til å produsere nok vann i tørre og varme perioder. Hvis veldig mange vanner, kan vi få problemer med å takle akutte hendelser, som for eksempel en lekkasje, forklarer Vestøl.

Tar inn sprederen

Men akkurat nå, når regnet bøtter ned, er det ikke et stort problem. Selv om altså restriksjonene også gjelder i dag.

— Hvordan tror du folk reagerer når de leser denne annonsen i dag?

— Njaa. Jeg vil tro de slår av sprederen, hehe.