trybakken.jpg Foto: Fvn-tipser

SØGNE: Etter at politiet kl. 08.46 fikk melding om en trailer som hadde fått stopp på E 39 i Trybakken i Søgne retning vestover, har trafikken i stor grad nærmest stått stille i bakken fram til den løste seg opp i 11-tiden. Da hadde mannskap fra Vegtrafikksentralen hjulpet bort den traileren, samt en trailer til, som var årsaken til den lange køen.

Fædrelandsvennens journalist Vegard Damsgaard melder klokken 11. 15 at trafikken vestover mot Mandal nå foregår i fom av kolonnekjøring.

— Det er vel en en-to kilometer lang rekke med biler som nå kjører i drøyt 30 kilometer i timen bak to brøytebiler, opplyser Damsgaard.

Hjullaster hjalp til

Da Fædrelandsvennen snakket med trafikkoperatør Tove Wåsjø i Vegtrafikksentralen klokken 10.15, opplyste hun om at det er to vogntog som står fast i bakken, og det skaper kø for trafikantene.

Hun sier at en hjullaster fra NCC er på vei til stedet, og at den foreløpig også står i kø, slik at den er avhengig av bistand fra politiet for kunne hjelpe fram vogntogene.

På det meste sto tre vogntog bom fast på ulike steder i Trybakken. Det nederste av dem sto fast før dobbeltfeltet, og førte til kø.

Veisjef i Vest-Agder, Johan Mjaaland, sier følgende:

— I tillegg til at en hjullaster fra NCC skal hjelpe opp vogntogene har vi nå kontollører ute i området for å sjekke dekkene til bilister. Slik får vi stoppet de som ikke skal kjøre på veien. Køen i Trybakken er vesentlig mindre nå på en lørdag enn den ville vært i en ukedag, for de dagene er det mer tungtrafikk på veiene. Det er litt pussig at snøfallene har inntruffet i helgene, dette er vel tredje lørdagen siden 15. desember at vi har hatt problemer med snø og trailere.

Trybakken 1.JPG Foto: Vegard Damsgaard

Kjetil Try, som bor like ved Trybakken, sto selv i kø nær en time lørdag formiddag før han kom seg hjem.

— Køen var vel en kilometer lang på det lengste. Nå er den mindre. Nå kan jeg se at det står åtte-ni trailere i bunnen av bakken som ikke får lov til å komme opp. Personbiler er blitt dirigert opp av politiet, men akkurat nå står det en liten kø med personbiler bak de trailerne i bunnen av bakken, opplyser Try rundt klokken 10.40. Han legger til:

— I forrige uke var det en enda større kø her. Vi begynner å bli lei av at det skal skje på en europavei når det bare kommer litt nysnø. Det virker som om de utenlandske sjåførene er dårligere enn de norske til å utstyre trailerne med kjetting.

- Enklere med tofeltsvei

Trond Flatelid, som bor midt i Trybakken, melder noen minutter senere om at trafikken går greit i østgående felt, men at køen fortsatt står godt opp bakken.

— Etter at vi fikk den midtrabatten her for et års tid siden skal det tydeligvis ikke så mye snø til før noen av trailerne sliter med å komme seg opp bakken. Det var enklere før, da det var tofeltsvei her, påpeker Flatelid.