— Hva skjer på jubileumsfesten?

— Vi skal ha et arrangement i Kilden på kvelden, for nåværende og tidligere elever. Alle skolens elever skal delta med Eurytmi-forestilling (bevegelseskunst der tale og musikk uttrykkes gjennom bevegelser, red.anm.). Det er elevene som deltar og elevene som markerer dagen. I tillegg har vi en lang pause der det skal spises, treffes og snakkes. Günter Voss avslutter med fiolin og et kort foredrag.

Merker økt pågang

- Dere har 80 elever fordelt på barne- og ungdomstrinnene. Hvordan er utviklingen når det gjelder søking til skolen?

— De siste årene har den vært på oppadgående, mens den for noen år siden viste en nedadgående kurve.

- Hva tror du er årsaken til det?

— Da Kunnskapsløftet ble innført, opplevde alle Steinerskolene en nedgang i elevmassen. Det har også etter hvert kommet en større flora av privatskoler, eksempelvis religiøse skoler, Montessoriskoler. For vår del er trenden snudd.

Eleven i fokus

- Hva går steinerskolepedagogikken ut på?

— Det er å sette eleven og den enkelte muligheter i fokus. Det viktige er å skape lyst til å lære – gjennom hele livet.

- Du har vært daglig leder i fem år. Hva drev du med før det?

— Før jeg ble rektor, eller daglig leder som vi kaller det siden dette er en stiftelse, var jeg tilknyttet skolen som lærer. Jeg har vært med mer eller mindre helt siden starten i 1992. Til å begynne med hadde jeg én undervisningstime i uka. Før det jobbet jeg som interiørarkitekt. Jeg tok spesialpedagogisk utdanning i etterkant.

- Hvorfor skiftet du beite?

— Jeg ønsket å være med på å starte en skole. Og jeg ble fasinert av Rudolf Steiner og hans antroposofi som er grunnlaget i steinerpedagogikken som ligger mitt hjerte nært.

Elsker havet

- Hva gjør du på fritiden?

— Jeg har ikke så mye fritid. Parallelt med denne jobben har jeg hatt ansvar for ni fosterbarn. Så det har gått mye tid til barn, i tillegg til eget barn.

- Andre ting?

— Taraxacum er en frivillig barnesirkus-sjongleringskubb vi driver i Mandal. Ellers liker jeg å være ute og se på havet. Det er det mest beroligende som finnes. På hytta ute på Lindesnes kan jeg hoppe i havet året rundt.