KRISTIANSAND: 27-åringen kom med fly til Kristiansand lufthavn Kjevik fredag 28. mai klokken 17.30. Han ble avslørt med store mengder poser med narkotika i magesekken.

Totalt hadde han svelget 160 pakker med totalt 1,582 kilo kokain.

27-åringen sitter i varetekt i Kristiansand fengsel i påvente av at saken mot ham kommer opp i Kristiansand tingrett. Saken er nå berammet til 12. november.

Narkopolitiet i Kristiansand gjorde store øyne da nigerianerens mageinnhold kom for en dag. Hadde det gått hull på noe, ville det vært den visse død for 27-åringen.

— Et så stort beslag kjenner vi ikke til i Norge før. Selv har jeg jobbet i Pakistan i tre år, men nesten aldri skjedde det at noen hadde mer enn ett kilo i magen, sa Birger Tvedt som leder narkotikaseksjonen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen tidligere i år.

Asylsøkeren holdt til på et asylmottak på Lillehammer. Tirsdag 25. mai fikk han tak i et pass som tilhørte en britisk statsborger. På dette passet byttet han ut bildet av vedkommende med bilde av seg selv.

Så reiste 27-åringen til Madrid hvor han fikk kokainen. Turen tilbake til Norge gikk via Frankfurt, Købehavn og til Kjevik som ble endestoppestedet. Hvis 27-åringen blir dømt, vil han måtte sone straffen iNorge før han trolig blir utvist fra landet, ifølge politiet.

Svein versland