KRISTIANSAND:

— Dette er en veldig tillitserklæring. Partiet satser på en voksen kvinne, sier en storfornøyd Berit Kittelsen etter at nominasjonskomiteen i går kveld foreslo henne på plassen bak Rolf Terje Klungland på stortingslista.

— Nå blir det full kamp for stortingsplass, for vi har så absolutt en realistisk mulighet til å ta to mandater fra Vest-Agder, sier Kittelsen. 50-åringen håper å kunne bytte ut kateter ved Vennesla videregående skole med fast plass på Løvebakken neste høst.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hva nominasjonskomiteen ville gjøre i forhold til kvinnekampen om andreplassen på stortingslista. Kari Henriksen fra Kristiansand, Inga Fjellsgaard fra Mandal og Berit Kittelsen var alle innstilt fra sine respektive lokallag. Nå ser det ut til at Vennesla-politikeren trekker det lengste strået.

— Vanligvis blir det ikke endringer i toppen av lista som nominasjonskomiteen foreslår, sier komiteens nestleder, Solveig Robstad. Hun understreker likevel at dette bare er komiteens første forslag, som nå skal ut på høring til kommunepartiene, før komiteen legger fram sitt endelige forslag for nominasjonsmøtet.

Robstad sier Kittelsens brede erfaring var viktig for nominasjonskomiteens valg. - Hun er veldig dreven. Berit har vært med nesten siden Metusalems tid, sier Robstad, og viser til Kittelsens bakgrunn fra kommunestyre og fylkesting. - Hun er så godt som født inn i organisasjonen, sier Robstad.

Nominasjonskomiteen foreslår Terje Næss fra Kristiansand på tredjeplass, Inga Fjellgaard på fjerde og Kari Henriksen på sjuendeplass på Vest-Agder Aps stortingsliste. VIDAR UDJUS