Jan Oddvar Skisland (ordfører KrF)

Det er viktig at vi følger opp skole og ungdom. Legge forholdene til rette for ungdom som sliter med overgangen til voksenlivet.Verdiskapning. Med det mener jeg tilrettelegging av nye arbeidsplasser. Bedre levevilkår og livskvalitet for den vanlige borger i Kristiansand. Kulturutvikling står her sterkt.Personlig nyttårsforsett:— Bruke mer tid på trening og fysisk aktivitet. Torbjørn Urfjell (SV)

Vi vil ha fokus på oppvekstvilkår for barn og unge. Kjempe for å kvalitetssikre barnehager og skoler.Løfte Kristiansand som miljøby. Vi vil forsøke å forhindre bygging av denne høybroen over Kristiansand by.Forsøke å gjøre forskjellen på rik og fattig mindre. Personlig nyttårsforsett: Det personlige forsettet ønsker jeg å holde for meg selv, men politisk er det å gjøre en god nok jobb slik at SV kan få en representant fra Vest-Agder inn på Stortinget. Dag Vige (V)

Få en mindre forurenset by. Fremme bruk av sykkel og buss. Gjerne ved hjelp av flere sykkelaksjoner.Legge forholdene bedre til rette for ungdom som sliter. Lete etter felles løsninger som er gunstige både for ungdom selv og byen generelt.Sikre skolens ressurser. Få bedret samarbeidet mellom lærer, elev og foresatte. Personlig nyttårsforsett: - Jeg har et lite mål om å gjøre minst én ny ting hvert år, men er usikker på hva det måtte bli i år. Et dykkersertifikat hadde ikke vært så dumt. Vidar Kleppe (Dem)

Gi en hand å holde i for de som er mest ensomme og som trenger det som mest. Både med tanke på eldre og bostedløse.Legge forholdene til rette for den yngre garde. Bedre den dårlige volden og de dårlige miljøene som har oppstått i byen. Motarbeide flere bomstasjoner. Vi vil ha de fjernet. Vi mener bomstasjonene er med på å mure igjen byen og mener vi heller må skape en åpen og trivelig by slik at blant annet det lokale næringsliv blir forsterket ytterligere.Personlig nyttårsforsett:- Prøve å holde bedre kontakt med venner og kjente. Birte Simonsen (MG)

Vi vil forsøke å pigge opp lokalpolitikken litt. Få den ut til folk for å skape et større engasjement.Klima og miljø, få folk til å ta Lokal Agenda 21 mer alvorlig.Håper at Kristiansand kan stå som frem som en flerkulturell by.Personlig nyttårsforsett:- Rekke flere badeturer i Baneheia året rundt. Helmer Andreas Køhn (Pp)

Først og fremst må vi sørge for at støtten til de som trenger det etter flomkatastrofen får tilstrekkelig med midler. Sykehjemmet som kommer i Presteheia må bli gjort ferdig i tide.At omleggingen til omsorgsboliger med 24 timers vakt blir gjort, og fulgt opp.Personlig nyttårsforsett:- Det var ikke lett for en mann på 73 å svare på. Nei, det får bli snille barn og en god helse. Anne Ma Timenes (KrF)

Det er viktig at alle som trenger omsorg får tilstrekkelig med hjelp. Med særlig fokus på barn og unge.Verdsette frivillige organisasjoner. Verdsette det for eksempel ulike menigheter og andre organisasjoner gjør for byen.Økt verdiskapning. Da mener jeg blant annet flere arbeidsplasser i byen generelt.Personlig nyttårsforsett:- Å være noe for hverandre. Vise omsorg. Tore Austad (H)

Skole. Satse på en kvalitetsmessig skole. Eldre. Bygge ut hjemmetjenesten og også institusjonene.Kultur. Idrett spesielt. Vi ønsker at hver bydel skal få sitt eget allsidige idrettsanlegg.Personlig nyttårsforsett:- Prøve å bli et snillere menneske. Stian Storbukås (Frp)

Gjøre et bra Stortingsvalg.Skape et bredt borgerlig samarbeid i kommunen.Motarbeide det planlagte konsert- og kulturhuset. Da er vi mer for å bygge en skikkelig stadion. Ellers vil vi kjempe mot skatter og avgifter generelt.Personlig nyttårsforsett:- Dyrke hobbyer i større grad. I første omgang fallskjermhopping. Nils Aurebekk (Sp)

Få på plass en fin stadion som ikke er til sjenanse for skole og barnehage.Få til en fullgod løsning på Justvik-skolen blant annet med tanke på veisituasjonen.Legge til rette for sykkelbyen Kristiansand. Utbygge gang og sykkelbanene.Personlig nyttårsforsett:Fullføre Sesilåmi også dette året, tross dårlig rygg. Mette Gundersen (Ap)

Arbeid. Først og fremst sikre arbeidsplassene i Kristiansand kommune. Men også ha fokus på unge som er på vei inn i arbeidsmarkedet.Ungdom. Følge opp ungdomssatsingen vi allerede har. Med fokus på de som dropper ut av videregående.Bedre skole og barnehage. Økt kvalitet generelt. Så vil vi få bedre vilkår for funksjonshemmede og barn med minoritetsbakgrunn.Personlig nyttårsforsett:- Politisk er det å følge opp disse tingene. Ellers håper jeg folk får se meg i en litt mindre utgave utover året.terje.alstad@fedrelandsvennen.no