KRISTIANSAND: Det var et enstemmig styre som like før klokken 1500 vedtok at Fædrelandsvennens 131 år lange historie som fullformatsavis snart er over:

— Vi planlegger en overgang til tabloid temmelig nøyaktig om ett år, sier Holmer-Hoven.

Han sier styret nå mener tiden er inne, og at tabloid er et riktig format for fremtiden. Tidligere har styret vært negative til en overgang til tabloid, men nå har stemningen altså snudd.

— Vi har et sikrere grunnlag å vurdere ut fra, forklarer Holmer-Hoven, og fortsetter:

— Andre har gått før oss, og de erfaringene trekker vi veksler på. Samtidig har vi grundigere økonomiske analyser til grunn for avgjørelsen.

— Hva føler du nå?

— Dette er en stor glede for meg som leder av redaksjonen. Vi har ønsket dette i lengre tid, og er glade og klare for overgangen. Samtidig er det en betydelig utfordring for Fædrelandsvennen, sier Holmer-Hoven.

Styret har lagt som en forutsetning for overgangen, at det også skal nedlegges et stort arbeid for både å styrke og profilere Fædrelandsvennen som et multimedialt mediehus. Det vil si satsing innenfor både nettavis, lokalfjernsyn og radio.

Stavanger Aftenblad har utsatt avgjørelsen til oktober. Det var mange som ventet at styret i dag ville vedta en endring til tabloidformat.

Avisen Agder kom i dag ut med sin første tabloidutgave. Avisen har kommet ut i helformat siden 1877, og er en av de siste fullformatsavisene som nå skifter ham og går over til taboid.

— Det er bare formatet som er blitt tabloid. Ikke journalistikken, sier redaktør Kristen Munksgaard i avisen Agder, til Stavanger Aftenblad.

— Selv om Agders format er endret, vil leserne kjenne igjen den undertoner som har preget avisen til alle tider, heter det i lederen i dagens avis.