For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. VENNESLA: — Det er det som er teorien. Det var brann i en søppelcontainer forrige morgen, en frittstående dunk mellom Venneslahallen og ungdomsskolen et par hundre meter unna, opplyser politibetjent John Smiseth ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

I går kveld var det fortsatt ingen mistenkte i saken. Politipatruljer foretok rundspørring i nabolaget for å høre om noen hadde interessante observasjoner å meddele.

— Vi sjekker også ut folk vi kjenner fra før og personer som jobbet i området på morgenkvisten, sier politibetjent Smiseth.

Verken rundspørring eller avhør brakte politiet nærmere eventuelle gjerningsmenn i går kveld.

Under halvtaket

Etter undersøkelser på tomta mener politiet at brannen har startet i en av de to søppeldunkene under halvtaket inntil skolens paviljong. Derfra har flammene slikket seg opp langs veggene og bredt seg over taket. Innvendig i de to klasserommene ble det kun vannskader, inventaret er fullt brukelig.

At to søppeldunker tar fyr av seg selv på omtrent samme sted med ett døgns mellomrom finner politiet noe usannsynlig.

— Det skjer på morgenen dette, det er det som er så rart, kommenterer politibetjenten.

Det var like før klokken ni onsdag morgen at det kom melding om brann på Vennesla skole. Det brant kraftig på taket til paviljongen, men brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene.

Rektor Sigrunn Grimsby var på vei til jobb da hun ble passert av flere brannbiler like etter klokken ni i går morges.

— Jeg tenkte at nå brenner det et sted, men fikk sjokk da jeg så at det var skolen vår som brant, sier Grimsby, som er lettet over at det er høstferie.

Beroliget foreldre

Vanligvis går det 350 elever på skolen, og i det brannherjede bygget har 40 andreklassinger holdt til.

— Vi har en del barn i skolefritidsordning denne uken, men de var i hovedbygget som ligger godt avskjermet fra bygget som tok fyr. Det første jeg gjorde da jeg kom til stedet var likevel å løpe inn for å sjekke at alt sto bra til med dem. I tillegg ringte vi raskt til foreldrene og ga beskjed om at alt var i orden, sier Grimsby

Tanja Magnussen (10) og Maria Hernes (11) går på Vennesla skole og var forundrede vitner til brannen.

— Jeg var på vei til Maria da jeg merket at det luktet litt brann, også så jeg røyk foran meg. Da jeg så at det var skolen som brant, løp jeg og hentet Maria, beretter Tanja.

— Det er rart å se sin egen skole brenne, men det er fint at vi har fri i dag. Det hadde vært ekkelt å være der mens det brant, sier Maria.

De to klassene som holdt til i paviljongen vil bli flyttet til spesialrom ved skolen når høstferien er over mandag. Når bygget igjen kan tas i bruk er foreløpig uklart.

morten.eng@fvn.no

vegard.damsgaard@fvn.no