VALLE: Lørdag skrev vi om hytteeiere ved Myklevatn på Brokkeheia i Valle som ønsket Fylkesmannen i Aust-Agders hjelp til å stoppe grunneier og lensmann Knut H. Nomelands veiplaner til hans kommende hyttefelt i fjellet innenfor Myklevatn.

Fylkesmannen fraråder nå i et brev til Valle kommune at denne veien bygges. Men Fylkesmannen klarte ikke å overholde sin uttalefrist for reguleringsplanen og er nå avskåret fra å komme med formell motsigelse. I brevet ber Fylkesmannen likevel om at kommunen stopper Nomelands veiplaner.

I brevet heter det blant annet: «Miljøvernavdelinga syner til at kommunen har signalisert at ein ønsker å stimulere til høgstandard utbygging i Furestøyl-området, og at ein skal halde fast ved låg standard inn på heia. Vi meiner at kommunen bør halde fast på denne strategien, og rår difor sterkt ifrå at ein opnar for vegframføring innanfor byggeområdet i reguleringsplanen.»

Hensynet til villreinen og vern av Njardarheim-vassdraget, samt nærheten til landskapsvernområdet, er hovedårsaken til Fylkesmannens protest.

Fylkesmannen ber Valle kommune lage en overordnet plan for veiproblematikk omkring hytteutbyggingen i fjellet. Han signaliserer også alt nå at «vi vil vere negative til fremføring av veg vidare inn i området øst for Myklevatn».

Johs. Bjørkeli