KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett ba kvinnen om å få sone samfunnsstraff av hensyn til at hun har eneansvar for sønnen. Det fant ikke retten grunnlag for.

– Selv om omsorgssituasjonen er vanskelig, er det ut fra foreliggende opplysninger mulig å finne løsninger de dagene soningen gjennomføres, skriver tingrettsdommer Lillian Skranefjell i dommen mot kvinnen.

Det var om ettermiddagen søndag 14. august at den famøse kjøreturen fant sted. Kvinnen kjørte bilen utfor veien i Songdalen. Det skjedde da hun mistet kontroll over bilen i en venstrekurve og havnet utfor veien på høyre side.

Utforkjøringen skjedde ved 18-tiden denne sommersøndagen. Halvannen time senere ble kvinnen målt til 2,01 i promille. Det vil si at hun med normal forbrenning har hatt 2,2-2,3 i promille da hun og sønnen var på kjøretur. Den høye promillen og at det endte med utforkjøring er skjerpende for straffen, ifølge tingretten. Vitner har beskrevet kjøringen slik at konsekvensene lett kunne blitt større enn de faktisk ble.

Læreren, som er i slutten av 40-årene og bosatt i kristiansandsdistriktet, har erkjent promillekjøringen. Hun er dømt til fengsel i 25 dager, hun må betale 30.000 kroner i bot og blir uten sertifikat i to år. SVEIN VERSLAND