Grunnen er at Kristiansand tingrett mener 45-åringen fikk tilstrekkelig med straff da han selv fikk et slag i magen under slåsskampen.

— Det foreligger, slik retten ser det, likeverdighet mellom tiltaltes sak, og det slag han selv mottok. Tiltalte må anses for å ha fått straff for forholdet, heter det i dommen fra tingretten.

Voldsepisodene mannen nå er frikjent for utspant seg på et utested i Kristiansand sentrum i juni i fjor. 45-åringen ankom utestedet sammen med en jente og bestilte en drink i baren. Mens han pratet med henne og flere andre jenter kom to menn bort, og gjorde mannen på en ufin måte oppmerksom på at jentene ikke ville ha kontakt med ham. Ifølge dommen skal 45-åringen da ha langet ut en knyttet hand rett i ansiktet til den ene. Kort tid etter fikk 45-åringen et slag i magen fra en ukjent person.

— Tvil om hvem som slo tiltalte, og om denne slo på vegne av fornærmede, skal komme tiltalte til gode, skriver Kristiansand tingrett i dommen.

En fjerde mann hoppet deretter opp på bardisken og tok kvelertak på 45-åringen. I retten har denne hevdet at 45-åringen slo han i ansiktet med albuen. 45-åringen har på sin side forklart at han fektet rundt seg for han følte han ble kvalt, og mener bestemt at han ikke traff mannen med albuen.

Kristiansand tingrett mener slaget ikke er bevist, og frifinner dermed mannen på alle punkter.