Den 63 år gamle norsk-tamilske kvinnen, Philominammah George, var på juleferie i hjemlandet Sri Lanka da hun ble tatt av flodbølgen. Det bekrefter familien overfor NTB.

Kvinnens ektemann, som var savnet etter flodbølgen, er funnet i live.

Det bor rundt 11.000 tamiler i Norge. De fleste av dem har slektninger i de nordøstlige delene av Sri Lanka der flodbølgen rammet hardest.

Det opplyser Majoran Vivekananthan, redaktør i Utrop.no, et nettsted for etniske minoriteter i Norge. Opp til 500 tamilske familier i Norge kan være berørt av katastrofen.

Opplysningene om nordmannen som omkom i Thailand kommer fra mannens familie.

Flere dødsfall undersøkes

Pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet sier til NTB at en representant for den norske ambassaden i Bangkok sammen med en lokalkjent person er ventet til Phuket søndag kveld norsk tid.

En av de prioriterte oppgavene er å verifisere familiens melding om den omkomne. UD kan ikke på selvstendig grunnlag bekrefte at mannen er omkommet.

Dale Sandsten sier at de to representantene for ambassaden deretter skal foreta undersøkelser om flere andre navngitte norske personer.

Hun vil ikke si noe om hvor stort antall det dreier seg om, men understreker at UD vurderer situasjonen som alvorlig og skal ha full beredskap gjennom hele natt til mandag.

Enorm pågang

UD har fått opplysninger om at flere nordmenn skal være omkommet i flodbølgen, men ifølge Dale Sandsten har det så langt vært vanskelig å få dette bekreftet.

UD hadde søndag en enorm pågang fra pårørende som ikke hadde fått kontakt med sine kjære.

Om lag 3.000 norske turister er på ferie i området denne julen. Den norske ambassaden i Thailand har styrket bemanningen etter flomkatastrofen.

– Det er en enorm oppgave å få oversikt over nordmennene i området. Vi jobber på spreng, forteller Dale Sandsten.

Hun oppfordrer alle som har familie i området om å kontakte UD, – også når de har gode nyheter.

– Det vil lette vårt arbeid betraktelig, sier pressetalskvinnen.