KRISTIANSAND: — Disse har vist en total mangel på åpenhet i forhold til overordnede. Delegering av ansvar har derfor foregått helt ukontrollert, sier Grøvan.

Grøvan er øverste ansvarlige for teknisk sektor, men vil ikke vurdere sin egen stilling etter den sviende rapporten fra kommunerevisjonen. Grøvan er enig i at rapporten er total slakt av plan- og bygningsetaten. Han synes det er flaut. Men han mener han har tillit fra politikere og rådmann til å fortsette i stillingen sin.

— Så skifter dere noen sjefer under deg og ansetter kvalitetssjef, konsekvensene er ikke så store?

— Vi gjør mye mer enn det. Vi har gått gjennom alle rutiner. Vi gjør et stort arbeid for å rette opp, sier Grøvan.

— Men feilaktig godkjente bygg vil aldri bli revet?

— Nei, vi har jo sagt ja til dem for mange år siden. Og feil saksbehandling, betyr ikke det samme som at avgjørelsene vi har tatt, er feil. Selv om vi har saksbehandlet feil, så ville nok de fleste sakene fått samme utfall uansett, sier Grøvan.

— Hvorfor har du ikke ryddet opp før?

— I ettertid kan man selvsagt ønske at man hadde reagert før. Og hadde jeg visst om det som foregikk, ville jeg grepet fatt i det. Da jeg fikk kjennskap, satte vi i gang opprydding. Helt siden 2002 har vi arbeidet for å forbedre oss, sier Grøvan.

Kommunerevisjonens kritikk av plan- og bygningsetaten gjelder saken fra perioden 1995 - 2002. Grøvan sier Flekkerøyplanen må revideres for å sikre at grøntområdene som er igjen på Flekkerøy ikke nedbygges..

ODD I.R. ULEBERG