KRISTIANSAND: — Vi har rett og slett tolket regelverket litt for strengt i forhold til om vi skal ta med barns kontoer, når vi skal beregne hvor mye stønad vi kan gi til gravferd, sier assisterende fylkestrygdedirektør i Vest-Agder, Annelise Barikmo.

Trygdeetaten i Vest-Agder forlangte at seksåringens sparepenger skulle dekke den avdøde morens begravelse. Den 38 år gamle mammaen til seksåringen ble nylig begravet ved Randesund kirke i Kristiansand, etter at hun døde av kreft. Enkemannen søkte trygdeetaten om behovsprøvet gravferdsstønad, men fikk beskjed om at sparepengene den seks år gamle sønnen disponerte, måtte tas med i beregningen for søknaden.

— Det er beklagelig at vi har vært så strenge i vår tolkning, og påført vedkommende den ulempen dette har medført. Det blir en ekstra belastning, fastslår Barikmo.

— Det er helt uvirkelig og urettferdig at det offentlige bokstavelig talt forlanger at jeg slakter min sønns sparebøsse for å dekke morens begravelse, sa den 40år gamle enkemannen til VG.

Men nå løser saken seg. Trygdesjefen har kontaktet familien for å beklage saksbehandlingen.