LILLESAND: En 20 meters flytebrygge har nylig blitt plassert utenfor en annen, tilsvarende brygge i Kjøpmannsvik. Dette for at fastboende på Åkerøy skal ha båtplasser. Havnesjefen forventer en søknad fra de private bryggeeierne.— Jeg har sagt til Rolf Otto Haugvik at han må få sendt en søknad, og forventer at den ligger på kontoret når jeg kommer hjem fra ferie, sier havnesjef Erlend Dyrstad som for tiden er på ferie. Han er fullt klar over at brygga allerede er satt ut. Men ifølge Haugvik selv kommer det ingen søknad.- Vi har ikke sendt søknad til havnesjefen, men vi har fått tillatelse av kommunen, sier han. Fikk avklaring av kommunen

Det skulle Haugvik og resten av sameiet «Flytebryggen Kjøpmannsvik» ha gjort. For så lenge det ikke foreligger tillatelse fra havnesjefen, er bryggen ulovlig plassert. I tillatelsen, som er utstedt av kommunen, heter det at «søker selv må avklare saken mot havne- og farvannsloven, ved havnesjefen.» Paul Werring representerer sameiet «Flytebryggen i Kjøpmannsvik».- Hvorfor har dere allerede satt ut bryggen uten tillatelse fra havnesjefen?- Vi har fått avklaring fra kommunen, og havnesjefen var tilstede på møtet da det ble vedtatt. Men hvis de skal sitte på sin høye hest og ha papirene adressert og servert til seg selv, så får de finne seg noe annet å gjøre. Vi har mast i 18 år om å få til en permanent løsning for oss som bor fast på Åkerøy, men ingenting skjer. Behovet for brygga er stort, og vi har betalt av egen lomme. Nå er det på tide at Lillesand kommune begynner å legge forholdene til rette for oss fastboende. Vi føler ikke vi har gjort noe galt, sier Werring. «Stikk i strid»

Ifølge klageren, Åge Martin Syvertsen, er brygga «stikk i strid med reguleringsplanen da dette er et sjøtrafikk-område». Syvertsen skriver videre i brevet til kommunen at han synes det er betenkelig at kommunen «deltar i private brygger» og at brygga er på plass allerede fire dager etter at saken er behandlet av Lillesands kommuneadministrasjon. Kopi av brevet er oversendt Fylkesmannen.Syvertsen vil ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.