BIRKENES:

— På og bak scenen er rundt 50 ungdommer i aksjon. Og de siste par ukene før premieren blir det hardkjør med øvinger, forteller Anne Svendsen.

Koreograf Britta Meier står midt i bryllupsforberedelser. Og selv er Anne involvert i et arrangement på Falconbridge. Men når dette er overstått, blir det intens øving. I alt blir det fem forestillinger i gymsalen på Valstrand. De par hundre publikummerne skal slippe å strekke hals. Her skal det nemlig lages amfi. Og scenen blir romsligere.

Anne Svendsen kan love mange godlåter og mange dansetrinn.

Blant deltakerne kan vi nevne Helle Synnøve Knutson, som blant annet synger fra «Kristina från Duvemola». Hun gjorde stor lykke i Indre Blindledens Bellman-oppsetning, der vårt bilde er hentet fra.

Hanna Linn synger fra «Chicago», og Anette Lyngbø og Andrea Kornbrekke fremfører «Reaching for the stars». Mange musikaler er representert, fra «Sound of Music» og «Oliver» til «Fame» og «Grease».

— De opptredende synger til bakgrunnsmusikk på cd-er. Noe annet ville vært umulig, vi måtte hatt alt fra et strykeorkester til et dixielandband, sier Anne.