For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

NABUEL: — Nå har vi en once-in-a-lifetime-mulighet til å få spille semifinale i et VM, sier en opprømt Frank Løke etter Norges andre meget overraskende seier i mellomspillet i går kveld.

Sammen med Steinar Ege storspilte Løke mellom svenskenes forsvarsspillere. Løke scoret seks mål og skaffet Norge fem straffer.

— Jeg har vel aldri spilt bedre i en så viktig kamp, innrømmer Løke.

Selv om flere av de mest rutinerte landslagsspillerne fortsatt nektet om å snakke om VM-medalje etter 34-31-seieren i går, lettet Løke på sløret.

— Nå kan vi avgjøre alt selv. Mange - inkludert meg selv - har nok drømt om å få sjansen til å spille semifinale, men vi har vært veldig klare på å holde på målsettingen om å gå videre fra gruppespillet. Men det er ikke tvil om at vi drømmer om medalje nå, sier Løke.

Ege mener at spørsmålet om fokus er viktigere enn noen gang.

— Vi har vært realistiske, mener jeg. Derfor har det vært og er fortsatt viktig å ikke tenke noe annet enn kamp for kamp, sier Ege.

Men:

— Dersom vi også slår Spania i morgen og dermed klarer semifinaleplass, blir det en - som Løke kaller det - royal straight flush i poker, ler Ege.

Songdølen sto nok en gang fram i en meget viktig kamp. Etter å ha variert noe gjennom kampen, stengte han buret de siste og mest viktige minuttene for Norge.

— Jeg tok ikke mange, men kanskje en del viktige skudd, innrømmer han.

Ege følte han hadde god kontroll på de svenske skytterne i starten av kampen, men både Ege og forsvaret falt noe utover i kampen. Spesielt fikk de problemer mot svenskenes strekspiller, Marcus Ahlm.

— Mot slutten av kampen tenkte jeg at jeg måtte ta meg sammen. Jeg måtte stå fram. Forsvaret, som hadde spilt ganske godt hele veien, fortjente å få noe tilbake fra meg, erkjenner Ege.

Norge fikk en meget god start på kampen, da de gikk rett opp i firemålsledelse, 9-5. Men da svenskene gikk til timeout midtveis i første omgang, gikk det kun to minutter før svenskene hadde spist opp ledelsen.

Gunnar Pettersens gutter fikk imidlertid opp dampen igjen etter pause. Etter å ha ligget under 14-15 ved halvtid, tok de norske spillerne for seg i forsvar og brøt opp det ene svenske angrepet etter det andre. Da Rune Skjærvold ekspederte sjumeterkastet Frank Løke ordnet 11 minutter ut i andre omgang i mål, var Norge igjen i femmålsledelse. Og alt lå til rette for seier. Men det ble jevnt og spennende, slik brorparten av Norge kamper i VM har vært. Da steg matchvinneren Steinar Ege fram.

— Jeg tenkte bare: Jeg skal stoppe alt som kommer. Jeg fikk en skikkelig god følelse mot slutten, gliser Ege.

PS! Norge møter i morgen Spania, laget landslagstrener Gunnar Pettersen vurderer som det sterkeste mannskapet i mesterskapet.

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.