Tallene viser også at det er uvanlighet høyt antall abortsøknader som er blitt avslått i området Agder og Rogaland, i forhold til resten av landet.

Blant tenåringer ble det i femårsperioden behandlet i alt 361 begjæringer om svangerskapsavbrudd før utløpet av 16. svangerskapsuke. I alt 15 eller 4,2 prosent av disse kvinnene fikk avslag i primærnemnd. Avslagprosenten var lavest også for denne gruppen i Oslo og Akershus, med 1,4 prosent, mens den var 14 prosent på Vestlandet. Prosenttallene bygger imidlertid her på meget få tilfeller.

Spørsmålet om grensen for selvbestemt abort bør utvides til utgangen av 16. svangerskapsuke er aktuelt. En av årsakene til dette er en mistanke om ulik praksis ved abortnemndene i ulike deler av landet, og dermed frykt for at det ikke er likhet for loven.

For å belyse dette nærmere har SSB studert begjæringer om nemndbehandlede svangerskapsavbrudd ved primærnemndene ved sykehusene i de ulike landsdelene hvor svangerskapet ikke har vart mer enn 16 uker. Behandling i klagenemndene er ikke tatt med, da disse er mer sentraliserte. For at tallene ikke skal bli for små er statistikken for årene 1999-2003 slått sammen.

I årene 1999-2003 ble det behandlet i alt 1 740 begjæringer om svangerskapsavbrudd før utløpet av 16. uke av svangerskapet i primærnemndene for svangerskapsavbrudd. Av disse ble 1 657 innvilget mens 83 eller 4,8 prosent ble avslått. Hedmark og Oppland hadde den høyeste avslagprosenten, med 9 mens den var lavest i Oslo og Akershus, med 2. Avslagprosenten var relativt høy også i landsdelene Agder og Rogaland og Vestlandet (Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal). Den nest laveste avslagsandelen hadde Sør-Østlandet (Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark) med 3 prosent.