En sjette person er tiltalt for heleri.Tiltalen lyder på grovt ran som er forøvet som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe. Strafferammen for grovt ran er 12 år, men i denne saken forhøyes strafferammen til 17 år fordi påtalemyndigheten mener at bestemmelsen om organisert kriminalitet kommer til anvendelse, opplyser Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding mandag.

En av de tiltalte er også tiltalt for forsøk på sprengning av en minibank i Bjørkelangen i Aurskog-Høland den 3. juni 2004. En sjette person tiltales for grovt heleri ved at han har hatt befatning med senere oppbevaring av maleriene «Skrik» og «Madonna». Strafferammen for dette forholdet er fengsel i seks år.

Tre personer er varetektsfengslet i saken, og saken er derfor en såkalt fristsak. Det betyr at den skal behandles innen seks uker etter at saken kommer inn til Oslo tingrett. Det antas at hovedforhandling vil bli holdt i midten av februar 2006. Påtalemyndigheten har bedt om at det settes av fire uker til saken.