LILLESAND: — Fra Lillesands side har vi gjort et meget grundig arbeid, dette er en omfattende sak, sier Arvid Omdal, lensmann i Lillesand.

Omdal forteller at det i sommer ble etablert en egen gruppe som jobbet med saken på heltid. Der deltok polititjenestemenn fra Søgne, Kristiansand, Lillesand og Grimstad.

— Vi har brukt veldig mye tid og ressurser på denne saken. Sporene etter Karlsen førte oss til Rogaland, og det gjorde de relativt tidlig, sier Omdal.

På grunn av familiens ønske har politiet ikke gått ut med saken offentlig, derfor har ikke saken vært mye omtalt i media.

— Vi har avhørt en rekke personer i saken, og vi har sjekket transportmidler som tog og ferjer både i Norge og i utlandet. Dette skjedde veldig tidlig i saken, forklarer Omdal.

Ifølge Omdal gikk det tidlig ut savnetmeldinger både i Norge og internasjonalt.

— Den savnede bodde i Søgne, men var ofte i Lillesand der familien bor, og i Kristiansand. Derfor tok vi tak i saken, sier Omdal.

Politioverbetjent Paul Magne Lunde ledet etterforskningen ved Agder politidistrikt fram til rogalandspolitiet overtok 14. november.

— Vi har hatt en bred etterforskning, med store ressurser involvert. Men det er ingen spor etter henne, sier Lunde.

Lunde kan ikke utelukke at Karlsen er drept.

— Vi har tatt høyde for dette i etterforskningen. Vi kan ikke se bort fra det. Alle spor her nede på Sørlandet er gått opp, forklarer Lunde.

Gert Ove Mollestad