LILLESAND: Han retter i dag skarp kritikk mot Fylkesmannen og hans embetsverk. Gauslaa mener håndteringen i «Kulia-saken» er klanderverdig.

— Jeg er skuffet over Fylkesmannen som kommer nå med innsigelse som kan velte hele planen. Fylkesmyndighetene har gitt signaler som er fulgt opp underveis. Det er uheldig at Fylkesmanne og hans embetsverk ikke er mer etterrettelig. Fylkesmannen opptreden er klandreverdig etter mitt skjønn, sier Geir Ulf¨ Gauslaa og legger til:

— Dette har virkelig gått inn på meg. Utbygger har lagt ned tid og penger og opplever å få en slik kalddusj i tolvte time. Jeg føler også at vi som politikere settes i gapestokken. Vi har støttet prosjektet og stilt krav som vi mener er forbedret undervei. Vi mener allmennhetens interesser nå er godt ivaretatt, blant annet er det lagt inn strandpromenade. Så kommer altså Fylkesmannen og legger ut snubletråder i siste liten, sier han.

At Kulia har utvidet arealbruken underveis, mener Gauslaa ikke tilsier denne type reaksjon.

— At utbygger nå har inne et forslag på 7500 kvadratmeter, er noe mer enn opprinnelig planlagt, Men jeg kan ikke forstå at utvidelsen er så drastisk at Fylkesmannen gjør de han her gjør. Han burde i stedet påpekt utvidelse i stedet for å stoppe hele prosjektet. Jeg har aldri opplevd at Fylkesmannen tidligere har vært så marginal når det gjelder kvadratmeterne som her, sier Gauslaa.

Kommunen har bedt om meklingsmøte med Fylkesmannen.