Mandal: Tønnessen mener han ble utsatt for feil saksbehandling av kommunen i forbindelse med et tilbygg til boligen i Legatveien.

Både Fylkesmannen og kommunen har avvist framstøtet fra Tønnessen om dekning av advokatutgiftene i tilknytning til saken med begrunnelse at ingen vedtak er endret til gunst for ham.

Tønnessen hevder kommunen har påført ham ekstrakostnader på 220.000 kroner som følge av at byggegodkjenningen han fikk i april 2001 ble opphevet. Tillatelsen han fikk hos teknisk forvaltning, ble trukket tilbake fordi den ikke var forevist og signert av etatens leder, men Tønnessen viser til at han fikk en ny byggegodkjenning signert av etatens leder i mai.

Problemene begynte i juni da naboen klaget fordi bygget ikke samsvarte med tegningene i nabovarslet. Det medførte at byggesakssjefen krevde arbeidet stoppet og forlangte nye fasadetegninger med bedre lesbarhet. Deretter fortsatte saken i nesten tre år med en rekke nye søknader fra Tønnessen og behandlinger både i bygningsrådet og hos Fylkesmannen.

Tønnessen mener kommunen har opptrådt uaktsomt ved å gi ham en byggetillatelse han måtte oppfatte som gyldig og hevder fasadetegningene må ha vært gode nok siden han fikk tillatelsen. Han har også påpekt at naboklagen ble levert etter at klagefristen var gått ut.