KRISTIANSAND: Han er rektor ved Levende Ord sin videregående skole i Bergen og har hatt ansvaret for å få godkjent grunnskolen til Levende Ord Kristiansand.

Han gir denne forklaringen på at Levende Ord brukte Kristiansand Bibelsenter sin gamle godkjenning.

— Det ble et samarbeid mellom Levende Ord og Kristiansand Bibelsenter. Så ble det fremmet ønske om å komme i gang med skolen, og vi trodde at det var nok å foreta en navneendring på skolen. Men så viste det seg at vi måtte sende inn en ny søknad siden det hadde kommet en ny læreplan, sier Eiken.

Levende Ord Kristiansand framholder at det som ble Levende Ord Kristiansand i 2003 i all hovedsak besto av det som før het Kristiansand Bibelsenter og at det forsvarer hvorfor de overtok den gamle godkjenningen.

— Da Levende Ord startet, ble 95 prosent av medlemmene fra Kristiansand Bibelsenter med over til Levende Ord Kristiansand. Pluss en del nye medlemmer, sier Glenn Rasmussen som har delt pastoransvar i Levende Ord Kristiansand sammen med Enevald Flåten.

— Hva synes du om at Danielsen mener dere rappet Kristiansand Bibelsenter sin godkjenning fra 1995?

— Jeg kom inn i menigheten på et senere tidspunkt. Derfor er det ikke lett å uttale meg om dette, sier han.

Heller ikke Enevald Flåten vil uttale seg om kritikken fra Danielsen.

— Vi har fått godkjennelse fra direktoratet. Det er det vi forholder oss til, sier Bjørn Olav Hammerstad, informasjonsansvarlig ved Levende Ord i Bergen.

Håkon Eiken sier han ikke skjønner at den planlagte skolen skal være så mye å frykte.

— Det virker som om noen tror at vi skal ha samtlige elever i Kristiansand. Det er snakk om en skole med 50 elever, så det blir en del elever igjen til de andre.