Den tidligere tikjemperen valgte å satse på 400 meter hekk denne sesongen. Han kvalifiserte seg både til EM i Amsterdam og til OL i Rio. I løpet av sesongen forbedret han den norske rekorden på 400 meter hekk flere ganger. Etter at årets sesong er over lyder rekorden på 48,49 sekunder.

Han løp seg fram til finalen i EM og vant forsøksheatet sitt i Rio-OL, der han ble slått ut i semifinalen i sin første ordentlige sesong på langhekken. I løpet av sesongen senket han også den norske rekorden på 400 meter flatt med ett hundredeler til 46,10 sekunder.

Om ikke dette er nok, så kan det også nevnes at Warholm fikk kongepokalen under årets friidretts-NM på Askøy utenfor Bergen. Pokalen fikk han for andre år på rad.

Det europeiske friidrettsforbundet skal ha sin gallaavslutning på Madeira 15. oktober. Der blir det klart om den norske hekkløperen når opp eller om briten Matthew Hudson-Smith som løper 200 og 400 meter, eller den tyske lengde og tresteghopperen Max Hess blir kåret til årets kommende stjerne i europeisk friidrett. (©NTB)