ARENDAL: — Jeg ble slått mange ganger i hodet. Han slo så hardt at jeg besvimte. Underveis ropte han; Shut up, shut up. Han slo helt til jeg sluttet å skrike. Jeg hovnet opp i ansiktet og hadde sterke hodesmerter, fortalte kvinnen.

To timer

Ifølge kvinnen var volden så omfattende at hun var borte en stund mens voldtekten pågikk. 23-åringen mener voldtekten varte i omkring to timer.

— Jeg må ha vært bevisstløs en periode, og har derfor oppfattet at voldtekten varte kortere enn den egentlig gjorde, sa kvinnen på spørsmål fra aktor Jostein Johannessen.

Med svak og forsiktig stemme startet kvinnen sin forklaring i Agder lagmannsrett mandag formiddag. Hun var tydelig preget av stundens alvor og måtte ta flere pauser underveis. Flere ganger ble det for tøft å forklare seg om det som skjedde i Bioddgaten i Grimstad. Hun brøt sammen i gråt og vendte seg stadig mot sin bistandsadvokat før hun fortsatte.

Lurt med

Det var 5. juni i fjor at kvinnen møtte to polske statsborgere på en kiosk i Grimstad sentrum. Kvinnen var i sentrum for å samle flasker for å skaffe penger til rusmidler for henne og ektemannen som begge har et rusproblem.

De polske mennene skal ha spurt kvinnen om hun ville vise brystene for penger, noe hun avslo. Mennene skal da ha lokket henne med til en leilighet ved å tilby henne amfetamin. Polakkene skal ha nevnt navnet på en mann som kvinnen kjente. 23-åringen visste at vedkommende solgte rusmidler og hun ble derfor med.

— Jeg håpte jeg kunne få krite penger til stoff, sa hun i retten.

I leiligheten fortalte kvinnen at hun ble tilbudt sprit og øl, og ble utsatt for et stort drikkepress. Etter hvert skjønte 23-åringen at hun var lurt, og at mannen hun ventet på aldri ville komme. Hun ønsket da å forlate stedet.

— Jeg sa jeg skulle på jobb. De ble da aggressive og ville hindre meg i å forlate stedet. De tok fra meg posen med panteflasker og holdt meg igjen. Jeg så hele tiden etter en fluktmulighet, fortalte kvinnen.

Skjøt med pistol

23-åringen forklarte også at en av de tiltalte skal ha funnet fram en luftpistol. 37-åringen skal ha startet å skyte vilt rundt seg. Kvinnen mente også at mannen siktet på henne, og at hun følte seg truet. I ettertid har politiet funnet skuddhull i leiligheten som støtter opp om kvinnens forklaring.

— De spurte om jeg ville ha sex mot penger, men jeg avviste dette, sa kvinnen.

Etter hvert ble hun dratt inn på et soverom. Ifølge kvinnen skal en av mennene ha slått henne hardt i hodet mens de to andre forsøkte å kle av henne.

— Jeg klarte ikke å gjøre motstand når alle var over meg, sa kvinnen gråtkvalt.

Kvinnen ble påført brannmerker på skuldrene og knærne. Ifølge 23-åringen oppstod disse sårene da hun ble dratt rundt på teppet i leiligheten.

Mareritt og flashback

I lagmannsretten fortalte kvinnen at hun sliter med ettervirkninger. Hun plages med smerter i kroppen og har flere arr etter volden hun ble påført.

— Jeg hadde en plan om å studere, men jeg klarte ikke å begynne etter det som skjedde. Ting som kan minne om hendelsen, for eksempel luftvåpen, kan gi meg «flashbacks». Om natta har jeg mareritt om at en mann står over meg og slår, sa kvinnen i retten.

Tirsdag skal de tre polakkene gi sin versjon av det som skjedde i leiligheten. I både tingretten og lagmannsretten nektet samtlige for å ha utsatt kvinnen for vold og voldtekt. De tre forklarte imidlertid at den seksuelle omgangen var frivillig.