GARDERMOEN: Tor Utsogn var fornøyd etter at Frps landsmøte i etermiddag bestemte å utvide Hijab-forbudet til også å gjelde skolefritidsordningen. Frps redaksjonskomitee hadde instilt på at forbudet bare skulle gjelde i skole og barnehager. Utsogn gikk i formiddag på talerstolen og argumenterte mot det han kalte et ulogisk vedtak.

— Det er jeg veldig fornøyd med. Det vil være inkosekvent med forskjellig praksis i skole og på SFO. Det er relativt få som bruker hijab i kristiansandsskolen nå, men jeg tror dette er en problematikk som vil utvikle seg. Det er viktig å være tidlig ute i slike saker. Dette er en sak jeg tror vi får med oss andre partier på i fremtiden, sier Utsogn.

Dermed er et totalt hijabforbud vedtatt i Frps lokalpolitiske prinispprogram. Hijab-debatten hadde flere innfallsvinkler på Frps landsmøte. Mens Utsogn og Vest-Agder delegasjonen er enige om at hijaben må fjernes helt, var det andre som mente at det ikke var god Frp-politikk å mene noe om hvordan folk kler seg.

— De argumentene som brukes der er at vi ikke skal bry oss om hvordan andre mennesker kler seg. De argumentene kommer hovedsakelig fra vår ungdomsorganisasjon og noen enkelt personer i Frp. Jeg er helt uenig i dette synet. Hijaben viser forskjell på folk og den hindrer integrering. Det er spesielt uønsket at en slik type segregering skjer med muslimer. De er kanskje den vanskeligste gruppen å integrere fra før av, sier Utsogn

— Jeg er glad vi har fattet et logisk og godt vedtak, sier Utsogn.