ARENDAL: Som kjent har en rekke tillitsvalgte ved sykehuset skrevet under på et opprop mot fylkessammenslåing. Dette ble markert inne på sykehuset mandag. Nei-siden hadde imidlertid ikke søkt om dette, og hadde de søkt ville de fått nei. Ledelsen ønsker ikke politiske aksjoner ikke i sykehusets lokaler. Ja-siden søkte, fikk nei, og valgte å overlevere sitt opprop utenfor sykehusets vegger.

Hele åtte stortingsrepresentanter fra Aust— og Vest-Agder har skrevet under på oppropet som i korthet går ut på at man oppfordrer folk til å stemme ja til ett fylke, samt at man understreker hvor viktig sykehuset i Arendal er i forhold til det samlede helsetilbud for hele Sørlandet. Kun Freddy de Ruiter (Ap) og Ingebjørg Godskesen (Frp) har valgt å ikke skrive under.

Fire av representantene var til stede i Arendal da oppropet fra ja-siden be overlevert til de tillitsvalgte av ja-siden leder Maya Twedt Berli. Fra de tillitsvalgte stilte Knut Tveiten fra YS Delta. Han beklaget at flere ikke kunne komme, men pekte på at folk er på jobb og invitasjonen til møtet kom sent.