SONGDALEN: Huseieren ringte selv til brannvesenet klokken 09.53 søndag formiddag. Brannen startet mens han var i fjøset.

— Vi kom fram til et hus som var fullt overtent. Det var lite å gjøre annet enn å skjerme omgivelsene. Styrkene fra Finsland og byggeier gjorde det til vi fikk flere styrker og mer vann. Huset er nedbrent, sier Jan Røilid, overbefal Kristiansandsregionen brann og redning til fvn.no på stedet.

Tankbil og mannskapsbil fra Søgne, totalt cirka ti mann, rykket også ut da alarmen gikk i morgentimene.

(Les mer under bildet)

NEDBRENT: Brannvesenet driver etterslukking på det omkring 30 år gamle huset. Til høyre garasjen som brannvesenet klarte å redde. (Foto: Tor Erik Schrøder) Foto: Tor Erik Schrøder

Det var ingen folk i huset, men huseier oppdaget og meldte fra om brannen. Han fikk reddet en hund som var inne i huset. Da brannmannskapene fra det frivillige brannvernet i bygda nådde fram, var bygningen allerede overtent.

Rett før klokken 11 var det bare to piper som sto igjen av det tre etasjers høye huset. Brannvesenet jobbet da med å slukke i kjelleretasjen. Seks-syv brannfolk konsentrerte seg også om å slukke fra siden av huset, der det står en garasje 15-20 meter unna, som flammene ikke har nådd.

— Vi vet ikke årsaken. Jeg har fått inntrykk av at de har kontroll på garasjen nå, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt klokken 11.15. Politiet og brannvesenet er på stedet. Klokken 11.15 drev brannvesenet etterslukking. Brannmannskapene gir honnør til huseieren som gjorde sitt for at brannen ikke skulle spre seg til omliggende bygninger. Bolighuset som brant, skal etter det fvn.no forstår, være om lag 30 år.