— Dette var det beste hun visste da hun var liten, derfor ville Torstein dette skulle serveres etter vielsen, forteller kokken Kristoffer Rasmussen fra Gladkjøkkenet. Han hadde med andre ord en relativt lett oppgave rent kokkefaglig.

Og da brudeparet kom smådansende ut fra vielsen til tonene av Knutsen og Ludvigsens «Dum og deilig», strålte bruden da hun fikk seg servert mellommåltidet.

Kjempegodt

Som om det var selveste bryllupskaken, delte ekteparet Torstein Sødal og Maria Arredondo joikakaker med makaraoni etter vielsen.

— Åh, det var kjempegodt, sa hun og delte med sin nyslåtte ektemann som var det selveste bryllupskaken.Klokken 14 begynte selve vielsen i Frikirken, ett arrangement pressen (Fædrelandsvennen, Vennesla tidende og Se og Hør) ikke fikk overvære. Men det gjorde rundt 500 av parets familier og venner. Og etter det vi forstod var det en humørfylt og verdig seremoni preget av sangduoens preferanser.

Det beste

— Hva var det beste med vielsen, Maria?

— At Torstein sa ja.

— Og etter det?

— Da min mor og tantene sang velsignelsen for oss, sier hun tåreblank i øynene.

Utenfor lokalet hadde det samlet seg et titalls tilskuere. Selve festen foregikk for 158 gjester på Festningen i Kristiansand lørdag kveld.

Til tonene av Knutsen og Ludvigsens "Dum og deilig" kom sangekteparet dansende ut av Vennesla frikirke.

Maria debuterte som plateartist med singelen «Just a little heartache» fra 2003. Nå er hun verken singel eller har hjertesorg.

Sound of music

Sammen med Sødal har hun spilt 25 konserter av Sound of music, for til sammen minst 13.000 mennesker. De møttes i forbindelse med jobb i 2010. Og etter et par år før ble kjærester. I 2013 ble det fast følge og i fjor flyttet de sammen.

Etter bryllupet skal de slappe av noen dager på Sødal-familiens feriested på Skarpøya. Deretter blir det juleturneen «Vår jul» med 26 konserter.

Sødal har tidligere signalisert at de har noen musikkprosjekter på gang sammen, men ville ikke si noe mer om dem.