KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett ble to 18 år gamle gutter varetektsfengslet torsdag ettermiddag for fire uker siktet for ranet av Scandic Hotell straks over midnatt natt til onsdag. En 17 år gammel gutt som politiet mener var med på dette ranet, er også siktet for ranet på Budget Hotell. Her var han ifølge politiet sammen med to andre gutter som er henholdsvis 18 og 19 år.

Ranet av Scandic Hotell ble oppklart fordi politiet satt med gode bilder fra overvåkingskamera. Sammen med den personalkunnskapen politiet besitter, ble det tidlig klart hvem som kunne stå bak ranet. Les også:

Gode spor etter hotellranet

Gjenkjent på overvåkingskamera

Den ene raneren har fortalt at han tok buss fra Blørstad i Vågsbygd nærmere klokka 23.45 sammen med de to andre som er siktet for ranet, og at han ble hentet i byen av sin far en snau halvtime senere. Han nektet for å ha vært med på ranet. Den ene av de siktede benekter å ha tatt bussen, men bildene fra overvåkingskamera i bussen viser alle tre sammen.

Det fremgår av fengslingskjennelsen fra tingretten at de tre etter ranet skal ha tatt drosje fra byen til Auglandsbukta i Vågsbygd. Fra det stedet de tre ble satt av har en politihund fulgt sporet helt frem til "Suppa" i Voiebyen. Den ene av de siktede bor i området. I huset hvor denne guitten bor er det funnet gjenstander som stammer fra ranet på Scandic. Ifølge fengslingskjennelsen sier gutten at han fikk besøk hjemme, og at det kan være en av de som var på besøk som har lagt fra deg gjenstandene som forsvant fra hotellet under ranet.

God vitneobservasjon

— Etter ranet av Budget Hotell fikk politiet gode vitneobservasjoner som ga oss spor å gå etter, og dette bidro så avgjort til en rask oppklaring, i tillegg til at vi også i tilknytning til denne saken kunne dra god nytte av politiets kunnskap og kjennskap til det kriminelle miljø, sier politibetjent Øystein Jørgensen til fvn.no. Alle de tre ble pågrepet i den samme leiligheten i går.Alle fem ungdommene som er siktet for hotellranene har et sterkt belastet kriminelt rulleblad med vinningsforbrytelser, narkotika og vold. Det er et titalls uavklarte saker knyttet til hver av de fem siktede.

Avviste lukkede dører

Da den 17 år gamle gutten, som er siktet for begge hotellranene ble fremstilt for fengsling i dag, krevde påtalemyndigheten fengslignsmøtet ført for lukkede dører. Dette hadde heller ikke siktedes forsvarer noen innvendinger mot. Fædrelandsvennen motsatte seg at møtet gikk for lukkede dører, og fikk medhold av tingrettsdommer Knut Otterbech. Tingrettsdommeren viste til at fengslingsmøtene i går, hvor to hotellranere ble fengslet, gikk for åpne dører. Dommeren minnet også om at saken har en stor offentlig interesse, er alvorlig og det er preventivt at saken omtales med det omfang den har fått.