Klikk på bildet over for å se videoen. Se bildeserie nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Kreftforeningen og radiokanalen P4 samarbeider også i år om Vinterlyd, en serie konserter som arrangeres i flere norske byer for å få fokus på kreftforskning. Kveldens konsert i Kristiansand er den første i en serie av sju.

Rockeheltene TNT, deLillos, Sirius og A1 deltar på turneen. I tillegg er dansegruppa Quick med. Helt fram mot konsertstart strømmet det på med mye folk. Akkurat hvor mange som tok turen til Øvre torv, er usikkert.

— Det er vanskelig å stipulere, men det er kanskje 4-5000 her i dag, sier seksjonssjef i Kreftforeningen, Geir Wehus, til fvn.no.

A1 rocket mest

Responsen blant voksne var utvilsomt høyest da TNT og deLillos fremførte sine låter. Norske talenter-vinner Sirius og boybandet A1 ble lett kåret som favoritt hos de yngre.

— Konserten var utrolig bra, det var kjempemoro å høre på, sier Sara Apeland, til fvn.no.

Sammen med venninnene Rebekka Moen og Katinka Tonsen var hun veldig klar på hva som fenget mest.

— A1. (Artikkelen fortsetter under bildet)

SATTE FØLELSENE I SVING: A1 fikk jentene til å stimle sammen på Torvet under fredagens Vinterlyd i Kristiansand. (Foto: Tore-André Baardsen) Foto: Tore-André Baardsen

Gratiskonsert

Mens artistene underholdt gjorde en rekke bøssebærere jobben med å samle inn penger til kreftsaken.

— Dette er en konsert som i utgangspunktet er gratis, sa P4-programleder Marthe Kaasa Arntsen fra scenen, før kollega Michael Andreassen modifiserte utsagnet noe:

— Det hadde vært hyggelig om dere ikke ser på denne konserten som helt gratis. La oss heller se på det som en skikkelig, skikkelig, skikkelig billig konsert. Pass på å gi litt penger i bøssene.

Blant dem som gikk rundt for å samle inn penger fra folk var Arne Holte. Han var glad for at det ikke bare var de voksne som støttet Kreftforeningen.

— Jeg synes de har vært veldig flinke til å gi i dag, helt utrolig flinke. Spesielt de unge har vært veldig flinke og lagt en drøss av penger i bøssa, sier Holte til fvn.no.

Klikk på pilene nederst i høyre hjørne på bildeserien for fullskjerm.