KRISTIANSAND: — Hvordan føles det å runde de 60?

— Ikke noe spesielt, det er helt greit. Man blir jo eldre jo mer tida går. Jeg kunne kanskje ønske at jeg var 50 år, men sånn er det.

— Hvordan blir feiringen?

Avslutter på Telfords

— Det blir en tre dagers feiring, med familie på torsdag, venner på fredag og avsluttes på Telfords Pub som har 40-årsjubileum på lørdag.

— Hvordan ser hverdagene dine ut for tiden?

— Litt forsjellige. Det drypper enkeltjobber her og der; 50- og 60-årsdager, årsmøter, brylluper og det er igjen tid for Kulturrullatoren i oktober, januar og mars. Ellers skal jeg på turné i november og desember med monologen "Jesus, gutten min", først til Domkirka, så Lindebøskauen skole på Flekkerøy, Høvåg kirke, Søgne gamle prestegård og Kristiansand Frikirke.

— Hvordan var det å spille Josef?

— Jeg syntes det gikk bra, men det ble litt kort spilletid på Aladdin. Det er et stykke som bør spilles rett før jul og påske.

Tjent bra på Pider Ro

— Hva betyr Pider Ro for deg?

— Til neste år, i 2013, er det 20 år siden premieren, så det har betyd noe at den fattige mannen skulle gi meg så mye inntekter. Historiene er veldig anvendelige og ikke for lange.

— Hvorfor er Gabriel Scott viktig?

— Jeg har spilt både Skipper Terkelsen og Pider Ro, som er morsomme og viser sørlandslynne,men jeg har også vært med på Jernbyrden og lærte meg 60 sider av Kilden utenat. Jeg setter pris på Gabriel Scott.

— Hvordan er det med lærergjerningen?

— Jeg har noen timer på Tinntjønn skole i Søgne, i fransk og valgfaget sal og scene.

Monologer

— Hva liker du best å gjøre?

— Jeg er neppe noen revyartist, selv om Pider Ro er veldig morsom, men jeg trives med å spille skuespill og har gjort mange monologer. Da kan man øve når man vil og hvor man vil. Jeg driver mitt eget teater, Fjesing Teater, og hadde det vært mer penger skulle jeg hatt med flere folk.

— Har du bodd på Sørlandet hele livet?

— Jeg er født og oppvokst på Flekkerøy, og har bodd rundt forbi, i og utenfor byen, bortsett fra noen måneder i Frankrike i forbindelse med studier og et opphold i Oslo.

— Fritidssysler?

— Jeg er mye på sjøen hvis ikke det blåser for mye. Og jeg fisker en del.

— Reiselysten, da?

— I 70-åra var man omtrent programforpliktet til å haike rundt i Europa, så det har jeg gjort noen ganger. Har haiket herfra til Hellas. Jeg har vært mange ganger i Hellas, spesielt Kreta.