ÅRER: 90 år gamle Alf Flaa kjøpte like godt ei bunke med årer når han først var i gang. Det ble likevel noen igjen til Åsa Hørte, som står spent og venter. Åreselger er Torunn Imenes. Foto: Helge Corneliussen
SENG: Denne dukkesengen er laget på aktivitetssenteret. Også dukkeklærne. Foto: Helge Corneliussen
FLOTTE: Mange flotte ting ble solgt under julemarkedet, også små bokser med julekaker. De eldre har bakt en hel måned, alle syv slaga. Foto: Helge Corneliussen
FLITTIGE: Mange eldre har bidratt til årets julemarked. Her sitter Tordis Åtland (90), Anna Fanghol (82), Ågot Løland (92) og Ingrid Engesland (83) og koser seg med gratis kaffe og kake. Alle har vært med på bakingen i år. Foto: Helge Corneliussen
FULLT: Det var nesten fullt i kantina under årets julemarked på Birkeland. Foto: Helge Corneliussen
SNURRER: Anne Karin Haugstulen Tveide snurrer hjula da åresalget var i gang på julemarkedet. Foto: Helge Corneliussen

BIRKENES: — Det er veldig gøy, sa den spreke pensjonisten da hun viste fram alt hun har heklet til årets julemarked i kantina på kommunehuset i Birkenes.

Hun er kjapp både til beins og i fingrene. I 40-50 år har hun sydd bunader og jobbet hardt på gård. Nå har hun slått seg på hekling og dans.

— Jeg danset i eldresenteret på lørdag. Jeg er ikke blitt 99 år for ingenting. En må jobbe for helsa. Mye arbeid og godt humør er det som skal til, sier Marie Vehusheia og viser oss putene hun har laget.

På julemarkedet bugnet det av hjemmelagde ting, som puter, tepper, duker og dukkeklær. Ekte hjemmelagde julegaver.

Til og med et par dukkesenger var å finne blant alle tingene som er laget av flittige hender på aktivitetssenteret, der julemarkedet er årets høydepunkt.

Fire dager i uka kommer 20-40 eldre til aktivitetssenteret i kommunehuset for å kose seg med kaffe og håndarbeid.

Det er produksjonen fra disse treffene som legges ut på det store julemarkedet og pengene går til innkjøp av nye materialer.