GRIMSTAD: Det nye boligkvarteret vil ha plass til 550 mann og vil ifølge Markhus være det største som er bygd på en fast installasjon. Oppdraget har trolig en verdi på mellom 150 – 200 millioner kroner.

— Dette er et stort prosjekt for oss. På det meste vil 40 mann jobbe være engasjert, sier daglig leder John Inge Markhus.

Han vil ikke bekrefte prisen på oppdraget, men selskapet opplyser i en pressemelding at det dreier seg om 90 årsverk fordelt over tre år. Rundt 60 prosent av jobben vil bli utført i Singapore der selve plattformdekket, boligkvarteret og broforbindelsene skal bygges.

— Vi skal ha hovedansvar for prosjektering på arkitekt- og sikkerhetsdisiplinene. I tillegg vil vi være rådgivere for de spesielle norske kravene som gjelder i Nordsjøen, sier Markhus.

Grimstadbedriften har i overkant av 30 ansatte i Norge, England og Singapore. Deler av oppdraget med vil bli utført av underleverandører, men Markhus ser heller ikke bort fra at de nå må oppbemanne.

Markhus AS har spesialisert seg på å designe boligkvarterer på boligplattformer og har hatt flere oppdrag i Nordsjøen tidligere.