GRIMSTAD: Riksadvokaten skal nå ta endelig standpunkt til tiltalespørsmålet, melder Agderposten.no.

Det var 4. mars at den siktede 27-åringen kjørte ned og drepte politimannen Børge Ivarsen. Han har hele tiden vært siktet for uaktsomt drap, som har en langt lavere strafferamme enn forsettlig drap.

Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen sier til fvn.no at han har sendt saken til riksadvokaten. — Hvilken innstilling som jeg har gjort i saken, ønsker jeg ikke å kommentere nærmere, sier Holmen.

Statsadvokatene kan ta endelig standpunkt i tiltaler som omhandler uaktsomt drap. Dersom en statsadvokat ønsker å tiltale en person for forsettlig drap, skal saken til endelig påtalemessig avgjørelse hos riksadvokaten. Oversendelsen av saken til riksadvokaten kan derfor tolkes slik at statsadvokatene i Agder ønsker å tiltale den 27 år gamle mannen som kjørte på Ivarsen for forsettlig drap. Saken har også blitt etterforsket med utgangspunkt i at tiltalen kunne ende slik, selv omsiktelsen hele tiden har vært uaktsomt drap.

Politiet i Vestfold har hatt etterforskningsansvaret etter bildrapet i Grimstad, der Børge Ivarsen ble påkjørt. Politiadvokat Magnar Pedersen ved Vestfolkd politidistrikt sier til fvn.no at politiets innstilling i saken er hemmelig. Ifølge Agderposten er det uenighet mellom politiet i Vestfold og statsadvokatene i Agder om hva 27-åringen skal tiltales for, noe statsadvokat Erik Erland Holmen bekrefter overfor avisen. Han vil ikke kommentere dette nærmere.

Den siktede 27-åringens forsvarer Thor Backe-Wiig var mandag formiddag ikke tilgjengelig for kommentar, melder avisen.