KRISTIANSAND: — Overfarten var ikke så ille, men det var en bølge som var ekkel, forteller sjåføren, som kjører for Sokndal-firmaet Bemy Transport.

radarbølge 1.jpg

— Turen var egentlig helt fantastisk. Det gynget litt, men ikke veldig mye. Folk spydde litt, men turen gikk fint, sier Bendiksen.Han betegner uværet som en god høststorm.

Traff frontruta

Den største bølgen under turen skylte innover båten og traff rutene helt foran. På videoen som Bendiksen filmet med mobilen, hører man folk i salongen reagere spontant. Deretter kommentererer én av passasjerene at hele radaren er borte.

En av den som fikk med seg episoden var Toralf Rødland, som Fædrelandsvennen snakket med etter at båten var kommet i land.

— Det kom en alvorlig "skyllebøtte" over hele frontruta. Jeg gikk fram etterpå og så at den store radaren lå nede på dekket, sier Rødland.

Snudde halvveis

Superspeed var kommet halvveis til Danmark da uværet slo til for alvor. Kapteinen om bord bestemte seg da for å returnere, fremfor å legge til i det vanskelige farvannet i havna i Hirtshals.

— Været ble verre enn varslet, og kapteinen bestemte seg for å snu. Det var ingen dramatikk, men det var høye bølger og ikke noe behagelig å være om bord, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

Skipet snudde ved 10-tiden onsdag formiddag. Ved 14-tiden i ettermiddag var Superspeed tilbake i Kristiansand.Ifølge Grønberg vil den ødelagte radaren ikke få noen innvirkning på seilingsdyktigheten.

— Båten har fire radarer, så de klarer seg godt uten en av dem, sier Grønberg.