Én person som befant seg på kvisten i andre etasje måtte vekkes. Foto: Vegard Nekstad
Kriminaltekniker Gustav Engemyr. (Arkivfoto)

KRISTIANSAND: — Jeg finner ikke noen naturlig brannårsak. Jeg har min teori. Når det ikke er noen naturlig årsak, er det ikke så mange andre muligheter. Brannbildet er ikke forenelig med en naturlig brannårsak, sier kriminaltekniker Gustav Engemyr til fvn.no ved 09.30-tiden.Da var han i ferd med å avslutte sitt arbeid på åstedet på Grim, der det ble meldt om røykutvikling og ulmebrann natt til torsdag. Engemyr vil ikke gå i detaljer om hva han har funnet ut.

- Men vi har funnet gjenstander som skal undersøkes med tanke på brannfarlig, flyktig væske, sier Engemyr.

Disse skal sendes inn til Kripos for nærmere undersøkelse. Det var NRK Sørlandet som først meldte om at politiet hadde mistanke om at brannen er påsatt.

Kontroll

Rett etter klokken 02.30 natt til torsdag gikk brannalarmen i en villa i Jørgen Moes gate. Brannvesenet hadde kontroll på situasjonen kort tid etter meldingen om røykutvikling kom.

— Vi fikk melding om at det var røykutvikling i andre etasje. Det er en del leiligheter i villaen, forteller fungerende brannmester Tor Eriksen i Kristiansandsregionen brann- og redning til fvn.no.

Da brannvesenet kom til stedet, var det uklart om alle personene var kommet ut.

Måtte vekke mann

— Etter hvert ble det klarhet i at det manglet én person, som vi fikk ut fra kvisten etter hvert. Han ble vekket ved at vi banket på døra, sier Eriksen, som anslår at syv personer ble evakuert.

Ulmebrannen var i kjelleren, men det ble såpass små skader at beboerne kunne returnere til leilighetene sine etter at brannen var stoppet.